sugen

Visst blir även ja sjukt sugen ibland, så även idag....
Då fick ja leta upp ett recept från viktväktarna med något som ja kunde baka och trycka i mig :-)
De fick bli dessa muffinsen och dom va tokgoda! Sjukt små bara, men bantar man så gör man ( sen kan man ju ta fler *asg*)
Pröva dom!
Recept
Morots- och kanelmuffins

POINTS® värde | 2,5
Portioner | 15
Förberedelser | 5 min
Tillagningstid | 20 min
Svårighetsgrad | Lätt

kakor och bakverk | Visst går det att förena grönsaker och smarriga efterrätter. Här hjälper moroten till att göra de kaneldoftande muffinsen extra saftiga.


Ingredienser

2 st Ägg
160 g Socker, 2 dl
1 1/2 dl Fil mellan
1 1/2 tsk Bakpulver
1 st Morot, ca 1 dl riven
1 tsk Kanel, samt 1 krm till dekoration
3 g Florsocker, 1 tsk
1/2 dl Margarin flytande max 80%
3 dl Vetemjöl

Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 200 grader
  2. Vispa samman ägg och socker.
  3. Tillsätt margarin och fil.
  4. Blanda mjöl, kanel och bakpulver och rör ner i smeten.
  5. Blanda i riven morot.
  6. Häll smeten i muffinsformar. Grädda ca 10 minuter.
  7. Blanda florsocker och kanel, strö detta över när muffinsen svalnat.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0