sugen
Visst blir även ja sjukt sugen ibland, så även idag....
Då fick ja leta upp ett recept från viktväktarna med något som ja kunde baka och trycka i mig :-)
De fick bli dessa muffinsen och dom va tokgoda! Sjukt små bara, men bantar man så gör man ( sen kan man ju ta fler *asg*)
Pröva dom!
Recept
Morots- och kanelmuffins
Då fick ja leta upp ett recept från viktväktarna med något som ja kunde baka och trycka i mig :-)
De fick bli dessa muffinsen och dom va tokgoda! Sjukt små bara, men bantar man så gör man ( sen kan man ju ta fler *asg*)
Pröva dom!
Recept
Morots- och kanelmuffins
POINTS® värde | 2,5 Portioner | 15 Förberedelser | 5 min Tillagningstid | 20 min Svårighetsgrad | Lätt kakor och bakverk | Visst går det att förena grönsaker och smarriga efterrätter. Här hjälper moroten till att göra de kaneldoftande muffinsen extra saftiga. |
Ingredienser |
2 st Ägg
160 g Socker, 2 dl
1 1/2 dl Fil mellan
1 1/2 tsk Bakpulver
1 st Morot, ca 1 dl riven
1 tsk Kanel, samt 1 krm till dekoration
3 g Florsocker, 1 tsk
1/2 dl Margarin flytande max 80%
3 dl Vetemjöl
Instruktioner |
- Sätt ugnen på 200 grader
- Vispa samman ägg och socker.
- Tillsätt margarin och fil.
- Blanda mjöl, kanel och bakpulver och rör ner i smeten.
- Blanda i riven morot.
- Häll smeten i muffinsformar. Grädda ca 10 minuter.
- Blanda florsocker och kanel, strö detta över när muffinsen svalnat.
Kommentarer
Trackback